Speelvogelleiding

 

Jules “Gulia, ex-goeien Bruyckere, Goelio, Julio, Herwig” De Bruyckere

Na twee jaar leiding te hebben gegeven aan de knapen zal onze Jules zijn derde jaar instaan voor de speelvogels. Buiten leiding geven heeft Jules ook nog de meest begeerde functie van de KSA, hij doet namelijk (zoals wij het wel eens durven noemen) “hoopke vol vreugde en plezier”, dit houdt in dat hij onder andere verantwoordelijk is voor de evenementen van de KSA en voor de subsidies. Dit laatste zal hij dit jaar samen regelen met zijn mede-speelvogel leider Axel. Als u op de activiteit een wit poeder aan de handen van deze topleider ziet hangen denk dan niet direct dat Jules verslaafd is aan de drugs, deze witte substantie is hoogst waarschijnlijk chalk-poeder om geen klamme handen te hebben bij het klimmen. U hoort het goed deze jongeman gaat in zijn vrije tijd namelijk gaan muurklimmen samen met medeleider Jens. Na het klimmen hebben zij dan ook hun vaste afspraak in Gent in de Overpoort bij Ertan. Maar ook in de week kan je Jules wel eens in de Overpoort tegen komen want hij zit samen met zijn twee broers op kot in Gent. Hij studeert daar voor handelsingenieur aan de UGent ,maar verwarde zijn richting dit jaar even met de richting “sfeerbeheer wetenschappen”. Hij vond de sfeer daar zelfs zo goed dat hij er voor koos om in augustus nog enkele weken extra in Gent te spenderen. Ook in de KSA zijn Jules en Jens een goed duo, samen vormen ze het repair-team. Je kan ze makkelijk herkennen door hun eigen gebricoleerde helm met zwaailicht op gemonteerd. Buiten Jens zoekt Jules wel nog een vrouwelijke partner in crime. Zijn droomvrouw zal hij misschien wel bij KSA nationaal vinden want Gulia helpt daar sinds kort de boel een beetje recht te houden.

U kunt dus zeker op uw twee oren slapen want deze toffe en enthousiaste leider zal uw speelvogel zeker en vast een jaar bezorgen dat hij niet snel meer zal vergeten!


Axel ”Schinkel Pinkel, Babbel” De Schinkel

Onzen Schinkel kan blijkbaar geen afscheid nemen van zijn medeleider Jules want nadat hij zijn eerste jaar samen met hem leiding gaf aan de knapen en hij hoorde dat Jules dit jaar naar de speelvogels ging overstappen, besloot hij direct om hem te volgen. Dit betekent dus dat het top-knapen-duo dit jaar het top-speelvogel-duo zal worden. Dit jaar is axel ook onze hoofdredacteur van dienst! Wanneer u klachten zou hebben over deze klaroen of wanneer u een schrijffout ziet staan dan is hij de man waarbij u terecht kan. Wanneer u de foto van Axel hiernaast bekijkt schrikt u waarschijnlijk niet als wij u vertellen dat Schinkel al eventjes “vant straat” is, hij is namelijk al enkele jaar samen met Nienke. Deze liefde van zijn leven heeft hij in Brugge leren kennen. De twee studeren daar namelijk samen biomedische laboratoriumtechnologie, maar ook buiten de schoolbanken zijn de twee onafscheidelijk. Ze doen zo goed als alles samen: een stukje van de dodentocht meelopen, wachten op de bus in Brugge, de bus in Brugge missen, ... Axel is ook een fan van ons leidingsweekend. Wij denken zelfs dat hij nog niet helemaal bekomen is van de stress die hij had van mee te gaan op de vorige editie. Maar dit jaar zal hij zeker terug aanwezig zijn, hopelijk kan hij de stress dan ook wat beter een plaats geven. Schinkel durft al eens iets op de sossen te steken, maarja wie doet dat nu eens niet? maar over het algemeen is hij heel erg vergevingsgezind. Hij zegt dan ook steeds dat zijn thuissituatie een beetje op de Belgische politiek lijkt: soms steekt de één al eens wat meer de mouwen uit dan de andere en soms betaalt de ene broer al eens wat meer dan de andere. Voor de rest speelt Axel al eens graag een volkssport uit zijn geboortedorp, namelijk Vossenhol-petanque.

Na veel aandringen wil Axel ons echter nog altijd niets vertellen over dit geheimzinnige gebeuren. Het enige dat we weten is dat er ook ergens touwtje bij betrokken is. Leider Axel zal eens moeten demonstreren hoe dat precies in elkaar zit! Laat zijn kleine gestalte zeker niet misleiden want Axel is wel degelijk groter dan sommige leden. Wat we u eigenlijk willen duidelijk maken is dat de speelvogels zeker goed zitten bij deze top leider, we zijn er zeker van dat hij hun een onvergetelijk jaar zal bezorgen!