Speelvogelleiding

Milan (Mailun, Nalim, Kai-Mook, Waterlener, Woste, Patser) De Schinkel

Milan begint dit jaar aan zijn tweede jaar leiding bij KSA Maldegem. Omdat we zo tevreden waren over zijn kuiskunsten wordt hij dit jaar van WC-madam tot lokaalverantwoordelijke gepromoveerd. In de zomer, als de temperaturen er naar staan, doet deze jongen een kleine vakantiejob bij zijn papa. Daar helpt hij met het voegen van muren. Naast deze vakantiejob regelt Milan ook alle administratieve en financiële zaken van zijn studerende broer Axel. De familie De Schinkel is zeer milieubewust en ze zullen er dan ook alles aan doen om zo zuinig mogelijk om te gaan met water. Ondanks zijn titel van werkmensch en goede looks heeft onze Mailun echter nog geen vriendin gevonden. Al hebben wij soms wel al eens enkele meisjes van de gidsen zien lonken naar de kathedraal die Milan zijn lichaam mag noemen. Dit komt voornamelijk omdat de pull-up-bar in het park van Maldegem geen onbekende voor hem is. Mocht u geïnteresseerd zijn in een date met deze jonge knaap mag u altijd een gele briefkaart op sturen met het opschrift “t’Vossenhol, België”. Samen met zijn broer vormt hij een onafscheidelijk duo. Hij is een echte stadsmens, hij leeft dan ook al heel zijn leven in het drukke vossenhol. Naast voegen vraagt de leiding zich toch af als onze leider Mailun beter niet eens een vakantiejob zou overwegen bij den Benny! De liefde tussen een goed gebakken lookworst en leider Mailun is ongelofelijk! Hij beschrijft het als ‘het medicijn’ tegen alles wat slecht is. Met andere woorden zal Milan er dit jaar dus voor zorgen dat de speelvogels een ongelofelijk jaar zullen beleven!


Axel (Schinkel Pinkel, P-Schinkel, Vouwmeterke, Babbel, Neo) De Schinkel

Axel is ondertussen een ervaren rot onder de KSA leiding. In zijn derde jaar zal hij de speelvogels onder zijn zorgende vleugels nemen. Hij zal dat samen met zijn broer doen, waardoor enkel nog leider Luka ontbreekt om KSA t’vossenhol compleet te maken. Naast het leiding geven zorgt Axel er net als vorig jaar ook terug voor dat onze KSA de nodige subsidies krijgt, als subsidieverantwoordelijke. Axel studeert biochemische laboratoriumtechnieken in de kleuterschool van Bruhhe. Hij doet dit samen met zijn lieftallige assistente Nienke, waar hij ondertussen al enkele jaren mee samen is. Axel wordt soms ook wel eens P-schinkel genoemd omdat deze voorbeeldige student altijd zijn studiemomenten perfect weet te Plannen. Vandaar dat Axel nog nooit een herexamen heeft gehad. Naast het uitstekend leiding geven, heeft Axel nog andere talenten. Zo was hij hoofdfourier op klein kamp en zorgde hij elke dag opnieuw voor adembenemende maaltijden. Ook is Axel zeer goed in het spelen van Vossenhol-petanque, een volksport uit zijn geboortedorp. Daarnaast houdt deze jongen zich vooral bezig met dingen op de sossen steken, zich inzetten voor het milieu en spijbelen voor het klimaat. Op de fuif is Axel ook altijd verantwoordelijk voor het proper houden van de toiletten, dit doet hij met zo een toewijding dat hij daar ook, lang nadat al het volk al naar huis is, nog noestig mee bezig is. Om alles kort samen te vatten willen we eigenlijk gewoon zeggen dat de speelvogels met deze topleider een onvergetelijk topjaar te wachten staat!


Mathias (Mathi Macreel, Uilke, Badjas) Marclé

Als één van de nieuwe leiders en als de nieuwe secretaris van KSA Maldegem verwachten we veel van onze Mathi. Iedereen is er dan ook van overtuigd dat hij zijn functie met veel trots zal uitvoeren. In zijn vrije tijd durft Mathias wel eens op zijn fiets zitten. Zijn kuiten groeiden afgelopen jaar dan ook maar liefst 2 centimeter! Dit speelt niet altijd in zijn voordeel. Als onze Mathi op zijn fiets zit is iedereen en alles bang voor deze ware sportman. Al hebben we hem toch al eens een handje moeten toesteken richting huis, gelukkig had hij op dat moment wel zijn lievelingsfles mayonaise bij! Mathias is een echte hottie, maar in de winter, als het wat kouder is, voelt hij zich toch genoodzaakt om zijn wantjes aan te doen. Buiten al dat fietsen, droomt Mathias elke dag over zijn droomjob als kippenboer. Dat werd al heel snel duidelijk na zijn ontmoeting met de kampkip vorig jaar, de twee waren duidelijk onafscheidelijk! Op één of andere manier koos Mathias toch om een zevende jaar te doen in het PTI te Eeklo. Ook deze leider heeft voorlopig de liefde van zijn leven nog niet gevonden. Wij zijn er van overtuigd dat dat ligt aan het feit dat vrouwen altijd te overdonderd en geïntimideerd zijn door zijn prachtige looks. We zijn er zeker van dat de speelvogels zich ten top gaan amuseren met onze Mathi Macreel en dat ze samen enkele fantastische zaterdagen gaan beleven!