Knapenleiding

Arno Verborgt

“In de eerste plaats zit ik in de KSA voor de maten die ik er heb opgedaan tijdens mijn jaren als lid en leiding. Als kind was de KSA de plaats waar ik samen met vrienden afsprak om alle dingen te doen die we thuis nooit mochten zoals fakkels maken, rechtdoortocht, in de beek springen...

Als leiding wordt er nog steeds veel “leute” gemaakt, maar nu heb ik heel wat meer verantwoordelijkheden, wat meer werk, maar dit alles geeft voldoening en is dubbel en dik de moeite waard. Als ik kijk wat naar wat we met de KSA al hebben bereikt, op poten hebben gezet en week in week uit voorzien voor onze leden, kan ik oprecht zeggen dat ik een trots KSA'er ben en altijd zal zijn!”

Arno is misschien op pensioen als penningmeester, als één van de “anciens” binnen de leiding vormt hij nog steeds een onmisbaar deel van KSA Maldegem. Doorheen al die jaren leiding geven heeft hij een prachtig levensmotto opgedaan: “To become old and wise, you must first be young and stupid.” De knapen kunnen er dus zeker van zijn dat ze heel wat dolle fratsen met Arno zullen uitsteken. Arno wil van kinds af aan al een gekke professor worden, althans, dat denken we toch. Hij heeft immers al een bachelor in chemie gehaald. Dus als we de lokalen van een rivaliserende jeugdbeweging ooit willen laten ontploffen, zal Arno wel zorgen voor het nodige vuurwerk!


Milan Roels

“Ik zit in de KSA voor de goeie sfeer.”

Het krabberteam wordt vervolledigd door Milan. Ook hij begint aan zijn eerste jaar leiding en moet nog veel leren. We vermoeden (op basis van zijn reden om in de KSA te zitten) dat hij sterk opkijkt naar zijn medeleider Mathias en hopen dan ook dat Mathias hem dit jaar de kneepjes van het vak toont. Je zal Milan nooit betrappen op het “genieten met mate”. Hij heeft al even lang deugd van zijn leven als iemand die 42 548,5 keer de film Titanic bekijkt (al vragen we ons wel af wie dat nu in hemelsnaam zou doen). Hij studeert sinds dit jaar bedrijfsmanagement, dus zou hij geen probleem mogen hebben met het managen van de knapen dit jaar!