Hernieuwerleiding

Arthur De Bruyckere

“Bij KSA Maldegem zijn we één hechte groep. We komen niet altijd even goed overeen en hebben zoals elke groep onze discussies maar uiteindelijk komen we er altijd uit. Als leider leer je compromissen sluiten, met anderen in nauw verband samenwerken.

Een KSA'er ben je voor het leven. Heel je leven lang kan je op je vrienden uit de KSA rekenen. Het mooiste voorbeeld hiervan ervaarde ik enkele jaren geleden toen onze medeleider en goede vriend Florian stierf, lieten tal van oud-leiders en ouders alles vallen en direct naar het kampterrein te rijden om de leiding en leden te ondersteunen en naar huis te brengen.”

Al begeeft de Godfather van KSA Maldegem zich vanaf dit jaar wat meer op de achtergrond, er zal geen weekend voorbijgaan zonder dat je hem in de lokalen ziet. KSA Maldegem zit in zijn bloed en hij zou er dan ook alles aan doen om KSA Maldegem vooruit te helpen. Arthur zal dit jaar voor het vijfde jaar op rij de functie van Bondsleider vervullen en de (hernieuwer)leiding bijstaan met raad en daad. Met zijn levensmotto: “When you're backed against the wall, break the goddamn thing down.”, gaat hij de wereld te lijf. Eens deze jongeman vertrokken is, houdt niks of niemand hem nog tegen. Al hebben zijn studies rechten hem misschien wat vertraagd, na dit jaar zal hij zich ook in het werkveld kunnen bewijzen!


Jules De Bruyckere

“KSA begon voor mij als 3 uur activiteit per week. De ene week ging ik al liever dan de andere. Tenslotte kan niet elke activiteit je lievelingsspel zijn. Maar tot op vandaag ben ik verdomd blij dat mijn ouders mij overtuigd hebben om elke keer weer te gaan.

Tegenwoordig is KSA zo veel meer dan 3 uur activiteit per week voor mij. Het is een groep mensen die voor altijd achter je staan. Dat merk je ook aan onze oudleidingvereniging Augias. Het maakt niet uit of je 1 jaar of 50 jaar geleden leiding was, iedereen is welkom en iedereen blijft als één blok achter KSA Maldegem staan. Je hoort leden van jeugdbewegingen vaak bezig over “vrienden voor de rest van je leven”, wel hier is dat dus echt het geval. Eens je leider bent, blijf je dat.”

Jules geeft dit jaar voor het eerst op vrijdag leiding. Hij zal proberen om al de ervaring die hij heeft opgedaan, in de hoofden van de hernieuwers te stampen, of ze nu willen of niet. In tegenstelling tot zijn broers heeft Jules nooit echt een hoofdfunctie vervuld binnen de KSA, al is hij wel altijd ergens mee bezig. Flyers, filmpjes, deze leidingsbesprekingen… Hij vindt altijd wel weer een excuus om niet voor school maar voor de KSA te werken. Jules heeft geen levensmotto en tot nu toe heeft hij naar eigen zeggen nog geen nodig gehad, al is hij wel benieuwd naar de toekomst. Wanneer hij er één nodig heeft of vindt, zal hij het zeker laten weten.


Milan De Schinkel

“Vrienden maken en de leden een toffe tijd bezorgen, daar draait het voor mij om in de KSA.”

Waar leider Mathias een man van weinig woorden leek, is Milan het ook echt. De hernieuwerleider zegt enkel het hoogstnodige. De hernieuwers kunnen dit jaar dus beter hun oren openhouden, want als Milan wat vertelt, is dat meestal een wijsheid van onschatbare waarde. Zo is zijn levensmotto: “sometimes you win, sometimes you learn.” Een perfecte samenvatting van het doel van ons leven op aarde. Hij is verder ook lokaalverantwoordelijke en zorgt er dus voor dat geen enkele rivaliserende jeugdbeweging onze lokalen kan doen ontploffen. Het gebeurt niet vaak, maar als je Milan ooit boos krijgt, kun je je best proberen verontschuldigen met een lookworst.