Afscheidnemende leiding

Dit jaar nemen we helaas afscheid van twee topleiders. Het waren leiders die zich met volle goesting ingezet hebben voor de KSA. Ze stonden elk moment klaar en offerden er veel tijd en energie voor op. Natuurlijk wensen wij hen veel succes in hun verdere carrières en zien we ze alle twee graag eens terugkomen naar onze lokalen!


Wout Plasschaert

Leider Wout stopt na 3 jaar met leiding geven, hij gaf in zijn KSAcarriere aan heel wat bans leiding; de Piepedollen, de Krabbers en als laatst de Jonghernieuwers. Wout of beter gezegd “Woutje” is een echte werker van kop tot teen. Vorig jaar stond hij als lokaalverantwoordelijke zelf in voor de properheid van onze lokalen. In de werkgroep van Carnaval hielp hij mee bouwen aan de carnavalswagen waar we nog steeds vol trots op terug kijken. Tegenwoordig werkt hij voor Betopor, hierdoor is woutje veel op de baan. Het besturen van een vrachtwagen is al lang een droom van hem. Het dag en nacht op de baan zijn stimuleerde dit en nu gaat hij volop voor zijn vrachtwagenrijbewijs. Het zou dus goed kunnen dat je hem binnenkort achter het stuur ziet zitten van een vrachtwagen. We willen hem bedanken voor al het harde werk dat hij de afgelopen jaren heeft geleverd. Carnaval is hier een uitstekend voorbeeld van.


Sel Goemaere

Na 4 jaar leidinggeven, waarvan 3 jaar als penningmeester eindigt zijn verhaal bij de KSA. Sel is dit jaar afgestudeerd in Toegepaste economische Wetenschappen en kreeg naast de KSA er een hoop werk bij. Hierdoor moest hij met pijn in het hart de knoop doorhakken om te stoppen met leiding geven. Onder leden en leiding was/is hij een graag gezien figuur, hoogstwaarschijnlijk komt dit door zijn acteervaardigheden, waarmee gij zowel lid als leiding tot het lachen kan brengen. Een leider als Sel daar maken ze er geen 2 van. Opnieuw willen we hem van harte bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren. Van het in elkaar knutselen van onze jaarlijkse wijnverkoop tot het regelen van de financiën die bij onze evenementen en kampen komen kijken. Gelukkig zullen we Sel geregeld blijven zien. Op Groot Kamp zal hij bijvoorbeeld meegaan als fourage, dat heeft hij al beloofd! Voor deze topkerel staan onze deuren altijd open!


Tuur Goemaere

Het is een bijzonder jaar, want we verliezen allebei de gebroeders Goemare. Tuur de andere helft van de tweeling legt dit werkjaar zijn leiderschap neer. Tuur gaf 4 jaar leiding aan onze leden en deed dit vol plezier, een leider verliest zijn leiderschap maar niet zijn streken. Hij was een leider die er wel eens van hield om een beetje te dollen met zijn medeleiders. We nemen je niks kwalijk Tuur, we gaan het zelf enorm hard missen. Hij was het zonnetje in de lokalen. Dankzij zijn groene vingers is hij één van de beste tuinmannen van Maldegem en omstreken. Hij kreeg het te druk op het werk en besloot om te stoppen als leider. Maar wees gerust, we zijn ervan overtuigd dat ook Tuur af en toe een bezoekje zal komen brengen. Hij is altijd welkom in onze lokalen. Hartelijk dank voor de inzet van de afgelopen jaren!


Wouter De Croock

Na twee jaar als leiding beëindigt Wouter, beter bekend als “Walter” helaas al zijn KSA-carrière. Wouter gaf zowel aan een van de jongste bans, de speelvogels in zijn eerste jaar en de oudsten, de hernieuwers in zijn tweede jaar leiding. Hij is een heel handige Harry die veel van materiaal kent. Bij een technisch probleem of het onderhoud van het materiaal (bijlen slijpen,...) wist iedereen wel wie het voor elkaar kon krijgen. Bovendien is Wouter een echte carnavalsliefhebber. Van karren bouwen tot pakjes maken, hij wist hoe het moet. We hebben allemaal veel bij kunnen leren van Walter en we wensen hem enorm veel succes in de toekomst.


Jules De Bruyckere

Na maar liefst achttien jaar als lid, waarvan zes jaar leiding heeft Jules, ook bekend als “Goelio” met pijn in het hart besloten om te stoppen. Dit jaar behaalde Jules zijn diploma communicatiemanagement en ging hij meteen aan de slag. Jules betekende veel voor de KSA, van onze nieuwe website opbouwen of de klaroens verzorgen tot helpen met de heuse sjorconstructies of iedereen onderwijzen in materiaalkennis, hij stond dag en nacht voor ons klaar. Samen met oudleider Jens vormde hij niet alleen het repairteam, het duo is ook het klimmersteam bij uitstek van de KSA. Het is dankzij hen dat we de laatste jaren de voetjes van de grond konden halen met oa zelfgebouwde kabelbanen. We wensen Jules het beste toe en willen hem graag bedanken voor zijn blijvende toewijding in de KSA! We hebben allemaal veel van hem kunnen leren. In heel zijn carrière als leiding ging hij slechts één kamp niet mee! Achter de schermen zal hij zeker en vast een blijvende rol spelen in de KSA.