Aflassing activiteiten

Beste leden en ouders

In de afgelopen weken volgden de verstrengingen van de coronamaatregelen elkaar in hoog tempo op. Allereerst kregen we het bericht dat we jammer genoeg geen activiteiten meer mochten organiseren voor onze oudste leden. Gisterenavond kwamen er nog tal van extra beperkingen bij om de verspreiding van Covid-19 zo snel mogelijk in te dammen. 

In principe is het tot op heden nog steeds toegelaten om activiteiten aan te bieden voor kinderen jonger dan 12. Maar we moeten realistisch blijven, terwijl de cijfers blijven stijgen, alle statistische modellen er op wijzen dat er drastisch ingegrepen moet worden om een ramp te voorkomen, de herfstvakantie met een week verlengd wordt, de zorgverleners en artsen  het water aan de lippen staat, tal van winkels en contactberoepen verplicht de deuren moeten sluiten, valt het eigenlijk niet te verantwoorden om nog met bubbels van 50 kinderen en leiders samen te komen om buiten (in meestal slecht weer) activiteiten organiseren.

We hebben onze activiteiten altijd zo veilig mogelijk georganiseerd, maar wanneer de cijfers zo hoog zijn en de contact tracing en testing het niet meer kunnen bijhouden, kan het virus gemakkelijk door de mazen van het net glippen. 

Daarom hebben wij, na overleg met onze voltallige leidingsgroep, onze ouders, andere jeugdbewegingen en externen, besloten om ook de werking voor de -12 (Piepedollen, Speelvogels en Krabbekoningen) tijdelijk op te schorten. We doen dit met spijt in ons hart maar met de beste bedoelingen. 

Als KSA'er dragen we solidariteit en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. Wanneer de veiligheid van anderen in gevaar komt, is het niet meer dan logisch dat ook wij een stap terugzetten.

We beseffen dat dit voor onze leden, waarvoor al veel on-hold werd gezet, hard kan aankomen. Vandaar dat we vanaf vandaag al druk bezig zijn met het zoeken naar alternatieven. We staan hierin gelukkig niet alleen, KSA Oost-vlaanderen werkte zo al een groots spel uit speciaal voor Halloween. Neem zeker eens een kijkje op https://fb.watch/1t3n0bO2Bh/ . 

Draag zorg voor elkaar en jezelf!
Hopelijk tot snel! 

Met vriendelijke groet
De Voltallige leiding
KSA Maldegem